Attraktioner i Paris


Mange attraktioner i Paris

Paris attraktioner er mange og varierede - høje bygninger, klassiske malerier, overdådige omgivelser, enestående udsigter og en sjov dag er garanteret her i den franske hovedstad. Prøv de fem mest populær attraktioner i denne berømte europæiske by med vores guide.

Eiffeltårnet

Champs de Mars, Paris 75.007, 33 01 44 11 23 11 www.tour-eiffel.fr
Et af de mest genkendelige vartegn i hele verden, Eiffeltårnet er et symbol på Paris. Denne 324-meter høje tårn, som for nylig fejrede sin 120 års fødselsdag, tog mere end to år at færdiggøre. Indeholder både souvenir butikker og en restaurant inden for dets 10.000-ton stål, er tårnet godt rustet til de mange besøgende, det modtager fra hele verden. Du behøver ikke at bekymre dig om at blive træt, når du besøger denne attraktion: du kan vælge at tage elevatoren i stedet for at klatre hele vejen til toppen. Åbent hver dag i året, tårnet koster 13 € med en elevator billet eller € 4,50 uden.

Louvre

Pyramide - Cour Napoléon, Paris 75001, +33 01 40 20 53 17; www.louvre.fr
Leonardo Da Vinci's Mona Lisa - måske verdens mest berømte maleri – som man helt sikkert ikke kan gå glip af i denne enorme kunstmuseum. Hvis du tager derhen, så glem ikke at også se nogle af de andre utrolige kunstværker, beliggende i dette museum, som tidligere var en kongebolig. Fordelt på otte store samlinger, er Louvre hjemsted for 35.000 kunstværker. Åben fra 09:00 til 06:00 dagligt, med aften åbningen, indtil 22:00 på onsdage og fredage. Indgang til de permanente samlinger koster € 9,50, men du kan spare ved at gå om aftenen. Undgå de meget lange køer, ved at booke din billet online eller via dit hotel, før du tager derhen.

Basilikaen Sacré Coeur

Parvis du Sacré Coeur, Paris 75018, +33 01 53 41 89 09; www.sacre-Coeur-montmartre.fr
Borgerne i Paris finansieret opførelsen af denne enorme Romano-byzantinsk katedral på toppen af bakken af Montmartre efter landets nederlag i den fransk-preussiske krig i 1970. Pladsen udenfor er næsten lige så berømt som selve kirken, tiltrækker hundredvis af besøgende hver dag med sin fantastiske udsigt over den omgivende by. Karrusellen i dette maleriske område blev for nylig brugt i den verdensberømte franske film, Amélie. Hold øje med det imponerende loft mosaik indeni, samt basilikas 18 tusind kilo klokke, som derfor er den største kirkeklokke i hele Frankrig. Denne attraktion er åben dagligt indtil 10:30, med gratis adgang.

Slottet i Versailles

Place d'Armes, Versailles 78000; 33 01 30 83 78 00; www.chateauversailles.fr
Denne tidligere franske kongelige palads og dens udsøgte haver er blandt verdens mest prestigefyldte arv monumenter. Louis XIII's jagthytte blev forvandlet af hans efterfølger til et overdådigt palads, der var sæde for det franske monarki og den franske regering. Mange af dens luksuriøse værelser og lejligheder illustrerer de forgyldte arkitektoniske stilarter fra det 17. og 18. århundrede. Versailles-traktaten - som endte verdenskrig - blev underskrevet i en af dem, i den overdådige ’Hall of Mirrors’. Et andet højdepunkt i et besøg på denne attraktion, er den vidunderlige slotshave. Snesevis af statuer, springvand og andre funktioner pryder dette berømte grønne område. Åbent tirsdag til fredag, med adgang til slottet koster 15 €. Adgang til haven er gratis, undtagen når der afholdes koncerter udenfor.

Disneyland Paris

Marne-la-Vallée 77777; 33 01 60 45 65 00; www.disneylandparis.com
Denne meget populære Paris attraktion er Europas førende forlystelsespark, med en rekord på 15 millioner besøgende hvert år. Åben siden 1992, er det den eneste Disney forlystelsespark i hele Europa. Beliggende på næsten 5.000 hektar jord i en forstad kaldt Marne-la-Vallée, bare 32 km fra det centrale Paris, som kan prale af sine to forlystelsesparker, syv hoteller og snesevis af restauranter. Disneyland Paris park omfatter alle de kendte Disney-figurer kendt verden over, mens Walt Disney Studios Park på samme sted tilføjer ekstra filmmagi til oplevelsen. Beliggende kun 20 miles fra det centrale Paris, er det nemt at komme til via tog eller bil. Hvis du besøger Disneyland i maj, juni, september eller oktober, vil du opnå betydeligt kortere køer samt rabatter. En daglig billet til begge parker koster € 62 for voksne, eller € 54 for børn under 12 år. Adgang er gratis for børn under tre år.

Elverbrn legetj